grafoterapie

gânduri scoase din min(t)e și puse jos în cuvinte

Urăsc să termin cărțile

Scrie un comentariu

Un psihoterapeut sigur ar avea ceva de spus despre asta. Despre cum evit nuștiuce. Nu-mi place să termin de citit până la final. Ultimele 10-20 de pagini rămân acolo, în așteptare. Le așez frumos pe raft, bine, poate nu frumos, ci uneori de-a valma, unele peste altele, și încep o alta sau altele. Și mă uit la ele, și ele la mine, și nu le iau să le termin. Vreau să păstrez povestea. Nu e teama de final. Știu că uneori e cu happy-end, alteori nu. Nu asta contează. Și viața e la fel.

Și încep altele, cu cât mai multe cu atât mai bine. Să trăiesc multe vieți paralele.

carti

E acolo și Barbery, și Munro, și Mo Yan, și Dyer, și Chirilă, și Puric, și alții. Rămași la ultimele pagini. Poate dacă ar fi un al doilea volum, o continuare, le-aș termina ca să-l încep celălalt, pe care să nu-l termin. Și cireașa de pe tortul meu compulsatoriu de a citi și-a cumpăra tot timpul cărți e timpul. Mi-l fac, frânturi mici din zi sau ore în care să înfulec o pagină, dar foamea rămâne.

Dați-mi timp, voi, cărților, să vă termin… Și motiv.

Reclame

Autor: zibeliebe

Ademenită și sedusă de viers și grai, scriiturile de orice fel au devenit patria mea. Aceeași dragoste m-a făcut literată și mă joc cu mare drag la catedră cu copiii și cuvintele. Cuvântul pus jos îmi dă sens și mă lasă liberă, lângă cei trei copii, bărbat și caruselul vieții. Și când vine iar vremea, deschid cărțile sau înmoi penița virtuală în călimara cu idei ce se vor citite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s