grafoterapie

gânduri scoase din min(t)e și puse jos în cuvinte

A dărui

Scrie un comentariu

A oferi, a face cadou, a da cu drag, cu plăcere, a iubi, a împărtăși o bucățică de tine și de alții, a trimite un gând curat, energie bună, putere, forță, entuziasm. Și câte și mai câte.

Printre multe, anul trecut (chiar așa, de ce numim ceva trecut dacă nu trece?) m-a învățat și  să apreciez mai mult românescul, cu tot ce aduce el. Cu Andre Rieu bucuros de români, cu Tudor Chirilă stârnind iar și iar haitele, cu ieșitul în stradă – nu pentru bani – pentru ce ne doare pe noi, ca români. Cu legumele noastre bio, muncite cu drag și îngrijite ca pe propriii copii. Și cu bucuriile românești mici, fete dragi care duc mai departe suflul autentic ce le iese din mâini și suflet: Piatra Soarelui, Cununa Sânzienei, Mama Coase, Codronix, Encian Porcelan ș.a. Casa ni s-a umplut pe final de an cu papioane colorate, cu săpunuri care mai de care, cu mirodenii și pomezi aducătoare de alint sau alin. Am vrut, pentru inima mea, să ofer cadouri (poate prea) mici, dar românești, cu energia noastră de veacuri în ele și să ne cadorisim și noi. Ne-am îmbăiat în/cu turtă dulce și ne-am pus papioane. Ne-am uns inimile cu și-mai-multă iubire și ne-am prins-o, cu clipsuri, de suflet.

Vreau pentru noul an să simt la fel, tot anul. Ce-a adus Crăciunul sau alte momente speciale, să readucă tot anul. Magia din noaptea ce-a fost, să nu dispară, să nu se risipească, să nu se evapore asemeni artificiilor. Momentul unic, primele secunde ale reînceputului, în care toți am simțit la fel, în care conștiința tuturor a devenit una, să fie acolo, în porții mici, în mici explozii, în fiecare clipă, zi, săptămână, lună.

La noi și la voi toți.

Reclame

Autor: zibeliebe

Ademenită și sedusă de viers și grai, scriiturile de orice fel au devenit patria mea. Aceeași dragoste m-a făcut literată și mă joc cu mare drag la catedră cu copiii și cuvintele. Cuvântul pus jos îmi dă sens și mă lasă liberă, lângă cei trei copii, bărbat și caruselul vieții. Și când vine iar vremea, deschid cărțile sau înmoi penița virtuală în călimara cu idei ce se vor citite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s